Villa van 1916

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1916

Beschrijving

Villa, in beide zijpuntgevels met jaarankers 1916 gedateerd, gelegen in een omringende tuin. Regionalistische stijl met cottage-elementen. Witgeschilderde verankerde baksteenbouw op gepikte plint van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen, nok evenwijdig aan de straat). Aandaken op schouderstukken en met muurvlechtingen. Rechthoekige plattegrond, rechts latere garage. Gevel gekarakteriseerd door afgeschuinde hoek links met overkragende baksteenpartij, lage steunberen, luikjes, en de karakteristieke inkompartij. Inkomtravee bekroond met puntgeveltje.

Rechthoekige vensters, rondboogvenster in zijgevel, met bakstenen lekdrempels, houten lateien en bewaard schrijnwerk. Opvallend rondboogvenster met ingewerkte deur. Overkragende dakrand.

Auteurs: Thomas, Hans