Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vroeg 20ste-eeuwse villa

Villa met neotraditionele reminiscenties, kadastraal geregistreerd in 1913.

Achterin gelegen ten opzichte van de straat, in omringende tuin toegankelijk via ijzeren hek met gepunte spijlen tussen twee bakstenen hekpijlers. Baksteenbouw op L-vormige plattegrond, twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Rechts recentere garage. Puntgevel gemarkeerd door een driezijdige erker (bekroond door balkon) op het gelijkvloers van de linkertravee , blauwe hardstenen plint. Contrasterend kleurgebruik door verwerking van witte baksteen in muurbanden en pseudowaterlijsten. De inkom bevindt zich in de linkerzijgevel.

Segmentboogvormige vensters met blauwe hardstenen lekdrempels en bewaard sierlijk schrijnwerk. Overluifelde deur met afdakje ondersteund door sierlijk uitgewerkte schoorbalken. De gevels worden bekroond door een houten kroonlijst op modillons.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Wezembeek-Oppem, Afdeling 2, Sectie C, 1913/17.

Auteurs: Thomas, Hans