Wegkruis

Gemeente Lanaken
Deelgemeente Rekem
Straat Heidestraat
Locatie Heidestraat zonder nummer, Lanaken (Limburg)

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie bouwkundig erfgoed ankerplaats steilrand met de valleien van Zijpbeek en Asbeek (geografische inventarisatie uit ankerplaatsen: 02-02-2011 - 23-03-2011).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Wegkruis

Typologiewegkruisen
Dateringna WO II
Tags Tweede Wereldoorlog

Beschrijving

Nieuw houten wegkruis, oorspronkelijk opgericht na de Tweede Wereldoorlog. Groot kruis onder zadeldakje met gietijzeren Christus. Getrapt bakstenen voetstuk met hardstenen plaat met opschrift: "Bidt voor de zielsrust van/ Paul Schoenmaeckers Obernitz 21-IV-1945/ Michel Schoenmaeckers Sonnenberc 15-IX-1945/ In ballingschap gestorven voor God, Koning en vaderland.".

Auteurs: Verwinnen, Katrien