Neoclassicistisch ensemble

Beschrijving

Neoclassicistisch dubbelhuis van drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (leien), uit midden 19de eeuw. Horizontaal belijnde begane grond met imitatiebanden en geprofileerde puilijst. Verticaal gerichte bovenverdieping, per travee voorzien van een verdiepte nis waarin de rechthoekige omlijste vensters gevat zijn; beletagevensters met bekronende druiplijst en casementen op de borstwering; bovenste vensters met sluitsteen en lekdrempels op consooltjes. Aflijnend, uitgewerkt hoofdgestel met vierkante venstertjes tussen de uitgelengde consoles.

Links aanleunende vijf traveeën brede gevelwand onder doorlopende kroonlijst. Begane grond met imitatiebanden en halfcirkelvormige vensters. Rechthoekige omlijste bovenvensters met doorlopende onderdorpels op de bel-etage.

Aanvullende informatie

Van de links aansluitende gevelwand van vijf traveeën (horend bij Sint-Pietersplein nummer 7) zijn de halfcirkelvormige vensters op de begane grond doorgetrokken tot rondboogvormige muuropeningen.