Stadsschool ontworpen door Ch. Van Rysselberghe

Beschrijving

Stadsschool met T-vormige plattegrond, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect Ch. Van Rysselberghe gebouwd in 1887-1888. Voorgevel onherkenbaar gewijzigd. Halfcirkelvormig speelplein afgezet met een overdekte galerij. Daartegen aangebouwde voormalige woning van de directrice met gevel uitziend op de Jordaensstraat. Bepleisterde en witgeschilderde neoclassicistische lijstgevel van drie bouwlagen, dubbelhuis van oorspronkelijk drie, heden van zes traveeën. Benedenverdieping met afgevlakte bossage op een arduinen plint. Registers van omlijste rechthoekige vensters, horizontaal gemarkeerd door geprofileerde arduinen kordons. Lagere bovenste verdieping onder versierd hoofdgestel. Totaal gewijzigd interieur.

• Stadsarchief Gent, reeks F, nummer 80(4).