Villa van circa 1934

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van circa 1934

Beschrijving

Villa, kadastraal geregistreerd in 1934, beduidend hoger dan het straatniveau gelegen in een omringende beboomde tuin. Baksteenbouw van twee travee├źn en twee bouwlagen onder dubbel zadeldak (kunstleien) met de nok dwars op de steenweg, gecementeerde plint. De rechtertravee bevat de dieper gelegen en (met balkonnetje) overluifelde toegangspartij die is uitgewerkt als een vierkant torenvolume onder geknikt tentdak (leien). Linkertravee uitgewerkt als puntgevel, driezijdige gelijkvloerse erker onder balkon. Vensters en deur in (gedrukte) rondboogvorm met vernieuwd schrijnwerk, oeil-de-boeuf in puntgevel. Gevels bekroond door houten kroonlijst op modillons en schoorstukken.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Aarschot, Afdeling 1, 1934/19.

Auteurs :  Thomas, Hans