Villa uit het interbellum

Beschrijving

Villa gelegen in omhaagde grote beboomde tuin, kadastraal geregistreerd in 1923-1924. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond, twee bouwlagen op gecementeerde plint, afgewolfd zadeldak met natuurleien. Toegankelijk via natuurstenen bordestrap. Gevels gekenmerkt door natuurstenen muurbanden, hoekkettingen en lateien. Tegen de gecementeerde westgevel een éénlaagse aanbouw onder plat dak in zelfde bouwtrant als de rest van de villa, vermoedelijk later bijgebouwd. De zuidgevel (straatgevel) wordt gekenmerkt door een gelijkvloerse driezijdige erker. Rechthoekige vensters (beluikt voor de erker) met bakstenen lekdrempels en natuurstenen lateien, vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Aarschot, Afdeling 1, 1923-1924/17.

Auteurs :  Thomas, Hans