Boerenburgerhuis gedateerd 1728

Boerenburgerhuis met kern van 1728 (jaartal op deurlatei). In 1912 aangepast tot huidige vorm.

Verankerd bakstenen breedhuis (dubbelhuis) van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met schijnvoegen gecementeerde plint. Lijstgevel gekarakteriseerd door het gebruik van contrasterende witte baksteen in muurbanden en in de ontlastingsbogen. Inkomrisaliet afgeboord door witte baksteen en bekroond door trapgevel eveneens afgelijnd door witte baksteen. Steekboogvormige vensters met blauwe hardstenen lekdrempels. In het inkomrisaliet rechthoekige deur en venster met zandstenen (Gobertange) vlakke omlijstingen. In de deurlatei inscriptie "17 HVL EDP 28", staat voor "1728 Hendrik Van Looy – Elisabet De Preter". Bewaard houten schrijnwerk. Lijstgevel bekroond door houten kroonlijst.

In de rechterzijgevel twee rechthoekige beluikte vensters met vlakke natuurstenen omlijstingen.

Links recentere aanbouw onder lessenaarsdak. Achteraan vervallen bijgebouwtje onder zadeldak.