Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Kapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gelegen waar de Herrestraat op de Reppelsebaan uitkomt. Vroeg 20ste-eeuws uitzicht, nog niet weergegeven op militaire topografische kaart van 1886, wel weergeven in 1933.

Bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met mechanische pannen, gecementeerde en gepikte plint, licht verhoogde begane grond. Beraapte voorgevel, muur- en hoekbanden. Voorgevel als trapgevel uitgewerkt, bekroond door hardstenen kruis. In de top opschrift "OLV van goeden raad". Rechthoekige deur onder blauwe hardstenen latei, stalen deur. Interieur met vlak plafond, met tegels beklede muren en polychroom beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.

Auteurs: Thomas, Hans