Woning met oude kern

Beschrijving

Hoekpand mogelijk opklimmend tot de 17de eeuw, echter 19de-eeuws uitzicht. Baksteenbouw van zes traveeën en twee bouwlagen op gecementeerde plint onder schilddak met kunstleien. Lijstgevel met gewijzigde ordonnantie (twee aangepaste vensters gelijkvloers, ingebrachte poort). Eenvoudige rechthoekige vensters met beschilderde lekdrempels, rechthoekige deur met licht verheven natuurstenen beschilderde omlijsting. Deels bewaard laat 19de-eeuws of vroeg 20ste-eeuws schrijnwerk. Gevel bekroond door vernieuwde houten kroonlijst. In de zijgevel verscheidene bouwsporen en enkele elementen die op een 17de-eeuwse kern kunnen wijzen: lelieankers en een gedichte natuurstenen rondboogdeur met negblokken.

Auteurs: Thomas, Hans