erfgoedobject

Hoekgebouw ontworpen door R. Schellinck

bouwkundig element
ID: 21318   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21318

Juridische gevolgen

Beschrijving

Alleenstaand huis op de hoek van de Walpoortbrug en de Ketelvest. Cirkelvormig uitgebouwde voorpartij met drie bouwlagen en plat dak, op het balkon van de bel-etage gesigneerd "R. Schellinck, architecte", uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Baksteenbouw verfraaid met beschilderde faïencetegels. Winkelpui op de begane grond. Bovenverdieping gemarkeerd door omlopende balkons voor de rechthoekige deurvensters. Zijgevel uitziend op het water met zichtbare kelderverdieping en twee ongelijke traveeën met brede gecementeerde erkers in de tweede travee. Zijgevel in de Ketelvest van zeven traveeën, twee deuren en vensters met glas in lood in de drie laatste traveeën.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen  in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekgebouw ontworpen door R. Schellinck [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/21318 (Geraadpleegd op 18-09-2020)