Hoekhuis met klokgevel

Beschrijving

Hoekpand met de Ketelvest. Bepleisterde voorgevel met klokgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens archiefstukken van 1733. Verbouwde begane grond met eind 19de-eeuwse houten winkelpui met aflijnende kroonlijst. Rechthoekige bovenvensters met doorlopende onderdorpels. Twee gekoppelde vensters in geveltop, begrensd door voluutvormige vleugelstukken rustend op geblokte postamenten; bekronend driehoekig fronton. Afgekante hoek van zandsteen en verankerde bepleisterde zijgevel van zeven traveeën waarvan de drie rechtertraveeën in de Ketelvest, in 1830 tot woning verbouwd werden met centraal dakvenster met tuitgeveltje.

• Stadsarchief Gent, reeks 535, bundel 345, nummer 5.
  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1830/2908.