Langgestrekte hoeve deels in vakwerkbouw

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met twee bijgebouwen. Woonhuis met stal en schuur ten westen, kadastraal geregistreerd in 1927 ("nieuwen opbouw landgebouw"). Ten oosten een bergplaats (ook van circa 1927) en dwarsschuur (geregistreerd in 1949). Voor de woonvleugel waterput met houten wip.

Verankerde bakstenen woonvleugel van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), daterend van circa 1927. Steekboogvormige muuropeningen, beluikte vensters (bewaard schrijnwerk). Brandverzekeringsplaatje met koningskroon en opschrift "la Belgique", verwijzend naar de Brusselse maatschappij "La Belgique S.A. Compagnie d'Assurances". Ten oosten aansluitende schuur/stalvleugel in vakwerkbouw op bakstenen voet. Twee rechthoekige houten poorten.

Recentere vrijstaande verankerde bakstenen dwarsschuur/stal onder zadeldak met golfplaten daterend van rond 1949. Rechthoekige deur en poort onder betonnen latei.

Bergplaats in vakwerkbouw onder zadeldak (Vlaamse pannen), nu garage, daterend van dezelfde periode als het hoofdgebouw.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 4, Testelt, 1927/35, 1949/15.

Auteurs: Thomas, Hans