Cottagevilla

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Cottagevilla

Beschrijving

Cottagegetinte villa in grote omringende tuin afgeboord met haag en opvallende art-decogetinte betonnen hekpijlers. Achterin gelegen koetshuis in zelfde bouwtrant. Beide kadastraal ingetekend in 1929.

Bakstenen gebouwen met verwerking van similisteen (of zandsteen). Gevarieerde volumewerking van twee bouwlagen onder complexe kunstleien bedaking. Gevels gekarakteriseerd door zandstenen muurbanden, hier en daar pseudovakwerk. Gevarieerde volumewerking door halfronde erker, links risaliet met puntgevel, driezijdige erker. Op dak erker windvaan met initialen HJ. Rechthoekige vensters met zandstenen omlijstingen (negblokken). Vernieuwd schrijnwerk.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 2, Zichem, 1929/1.

Auteurs: Thomas, Hans