Neoclassicistische burgerwoning

Beschrijving

Neoclassicistische burgerwoning, eerste bebouwing kadastraal geregistreerd in 1860, met vermelding "année de la construction + occupation 1840".

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien zadeldak. Met schijnvoegen bepleisterde lijstgevel met dubbelhuisopstand, gekenmerkt door strakke symmetrie, bekroond door houten kroonlijst op modillons. Rechthoekige vensters en deur met geriemde omlijsting en typische trapeziumvormige sluitsteen met festoenen. Lekdrempels lopen door als okergeschilderde muurband. Bewaard schrijnwerk (behalve de deur).

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Scherpenheuvel-Zichem, Afdeling 2, Zichem, 1860/22.

Auteurs: Thomas, Hans