Hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand met de Savaanstraat van respectievelijk vier en zes traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met huidige ordonnantie en decoratie volgens bouwaanvraag van 1866. Begane grond met ruime winkelramen en imitatiebanden onder de aflijnende puilijst. Rechthoekige bovenvensters in sterk geprofileerde omlijsting met oren op voluutjes, en sierlijk sluitstuk met leeuwenkopje op de bel-etage. Kleinere vensters met sluitsteen, ijzeren leuningen en lekdrempels op consooltjes op de bovenste verdieping.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1866/10705.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke