Heldenhuldezerkje op kerkhof Proven

Beschrijving

Witgeschilderd heldenhuldezerk voor De Caestecker op het kerkhof van Proven. Op dit kerkhof is er nog een perk voor Britse doden uit de Tweede Wereldoorlog, een perk voor oud-strijders van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en de gedenksteen voor de oorlogsdoden. In de kerk hangt een gedenkplaat in verband met de Eerste Wereldoorlog.

Jeroom De Caestecker van het 1ste Jagersregiment was 20 jaar oud toen hij sneuvelde in de sector Pervijze op 11 september 1917. Het is niet bekend of hij hier oorspronkelijk begraven werd of eerst elders.

Bron     : WOI Relict (880): Heldenhuldezerkje op kerkhof (Proven - WOI)
Auteurs :  Decoodt, Hannelore