Boezinge Churchyard

Gemeente Ieper

Typologiemilitaire ereperken
DateringWO I, WO II
Tags Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog

Locatiebeschrijving

De Britse graven zijn gelegen op het kerkhof van Boezinge, aan de rand van het kerkhof, ten zuiden van de kerk. Vlak erachter bevindt zich het graf van pastoor Vanneste, in een perk, afgesloten met dennen en omgeven met de graven van de kloosterzusters van Boezinge.

Historische Achtergrond

Op het kerkhof van Boezinge ligt Captain Urquhart begraven, behorende tot de "Black Watch", en gestorven op 23 oktober 1914. Ernaast liggen 14 Britse doden uit de Tweede Wereldoorlog, allen omgekomen in mei 1940. Op het kerkhof ligt onder meer nog de Belgische pastoor Jules Vanneste (° 23/8/1884 - + 6/11/1979) begraven, die tijdens de Eerste Wereldoorlog fungeerde als legeraalmoezenier van het 2de en 11de linieregiment en die een belangrijke rol speelde tijdens de na-oorlogse jaren. Hij was pastoor in Boezinge van 15 augustus 1919 tot 1 oktober 1969.

Kenmerken

Op het kerkhof van Boezinge ligt Captain Urquhart begraven, behorende tot de "Black Watch", en gestorven op 23 oktober 1914. Ernaast liggen 14 Britse doden uit de Tweede Wereldoorlog, allen omgekomen tijdens mei 1940. Het graf van Urquhart is, in tegenstelling tot de andere graven, vervaardigd uit Hopton Wood.

• Bezoekersinformatie Commonwealth War Graves Commission (nieuwe en oude registers).

Bron: WOI Relict (638): Boezinge Churchyard (Boezinge - WOI-WOII)