Gedenkkapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

Beschrijving

Gelegen langs de Noordhofweg, bij boerderij nummer 7, op circa 1300 meter ten oosten van de kerk van Brielen, op circa 100 meter ten noordne van de N38 en op circa 400 meter ten westen van "Essex Farm Cemetery".

Kapel opgetrokken uit baksteen (beige en rode baksteen) met versmallend portaal met gebogen dagkanten, uitgewerkt in staand metselverband, met trapgevel bekroond met kruis, met zadeldak en met een klein rondbogig venstertje in de zijgevel. In de gevel boven de toegang staat op een witte achtergrond met lichtblauwe letters: "Gaat hier Maria nooit voorbij of zeg eens Moeder bid voor mij. O.L.V. van Vrede B.V.O.". Binnenin de kapel, met blauw geschilderde muren staan diverse religieuze voorwerpen op een altaar met beige tegels. Het is niet bekend wanneer deze kapel werd opgericht.

Bron: WOI Relict (634): Gedenkkapel O.L.V. van Vrede (Brielen - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore