Lourdesgrot Wieltje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lourdesgrot Wieltje

Beschrijving

Gelegen tussen Wieltje nummer 87 en nummer 89, op 1300 meter ten noordoosten van Sint-Jan, op 200 meter ten noordoosten van de gedenkzuil voor de '50th Northumbrian Division' en op 200 meter ten zuiden van de autostrade A19, in een bebouwde omgeving.

Lourdesgrot, door bewoner opgetrokken met zogenaamde 'abristenen', restanten van betonnen militaire constructies uit de omgeving, die na de Eerste Wereldoorlog tot ontploffing werden gebracht.

• De Ieperboog, fietstocht door het frontlandschap rondom Ieper, Uitgegeven door het Stadsbestuur Ieper - In Flanders Fields Museum, gerealiseerd met medewerking van de leerlingen van de school Heilige Familie, Ieper.

Bron: WOI Relict (1534): Lourdesgrot Wieltje (Sint-Jan - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele