Duitse militaire post

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse bunker

Beschrijving

Bovengrondse betonnen constructie, geïntegreerd in bijgebouwen op adres van Ieperstraat 137, op een hoogte gelegen op circa 500 meter ten zuidoosten van het centrum van Wijtschate, op circa 300 meter ten noorden van de Duitse betonnen constructie Ieperstraat 158 en op circa 300 meter ten westen van Torreken Farm Cemetery. De omgeving is bebouwd en heuvelachtig.

Het betreft een betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog van Duitse makelij.

Kenmerken

Betonnen constructie, geïntegreerd in bijgebouwen en iets lager gelegen als huidig grondoppervlak. Het beton is onder andere verstevigd met ronde wapeningsijzers (die her en der zichtbaar zijn) en gegoten tegen een houten bekisting. Het plafond is vermoedelijk verstevigd met ijzeren profielen. Binnenin is er één ruimte, met één deuropening aan de noordwestelijke zijde en één vensteropening. De muren lijken naderhand gedeeltelijk bijgewerkt.

Bron: WOI Relict (809): Duitse betonconstructie Ieperstraat 137 (Wijtschate - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore