Duitse militaire post Huikerbossen

Beschrijving

Langwerpige betonnen militaire constructie, tegen de flank van een vallei aangebouwd, in de Huikerbossen (grondgebied Wijtschate), nabij het perceel "Groot Nonnenbosch", op circa 550 meter ten zuiden van het Golfterrein (Hollebeke) en op circa 3150 meter ten noordoosten van Wijtschate. Omgeving is heuvelachtig en bosrijk. Te bereiken via "Lang Wegelken" en de wandelpaden in het bos.

Het betreft een Duitse constructie, aangebouwd tegen een flank. De functie van deze vrij constructie is niet gekend.

Kenmerken

Langwerpige betonnen constructie gebouwd tegen helling. Het dak van de constructie is halfgebogen en gegoten tegen golfplaten, met een fijne, diepe golving (waarvan nog restanten aanwezig zijn). Aan de noordoostelijke en de zuidoostelijke zijde zijn de muren tegen een houten bekisting gegoten. Het beton is verstevigd met verschillende soorten wapeningsijzers. Aan de zuidoostelijke zijde zit een brede deuropening, die aan de buitenzijde bijkomend beschermd wordt door een verlengde zuidwestelijke muur. In de muren zitten allerhande uitsparingen. Aan de noordoostelijke zijde zitten (vermoedelijk) twee deur- en twee vensteropeningen, telkens met uitsparingen voor een houten bekleding. De andere muren zijn gesloten.

Bron: WOI Relict (1573): Betonconstructie Huikerbossen (Wijtschate - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore