Bunker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bunker

Beschrijving

Bunker, gelegen in de tuin van huis Hemelrijkstraat nummer 3, op circa 300 meter ten zuiden van Minty Farm Cemetery, op circa 3800 meter ten zuidoosten van Boezinge. De omgeving is licht heuvelachtig en landelijk.

Deze bunker stond bij "Gatwick Cot", langs een loopgraaf die op Britse stafkaarten met "Calendar Avenue" aangeduid werd. Deze boerderij was in Duitse handen tot de zomer van 1917. Ten gevolge van de Slag bij Pilckem Ridge viel dit gebied in geallieerde handen, totdat het tijdens het Duitse Lente-Offensief (april 1918) opnieuw in Duitse handen viel.

• Britse militaire stafkaart "St-Julien", 28 NW2-5a, 1/4/1917: uit "The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom", uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum (CD-rom).
  • Britse militaire stafkaart "St-Julien", 28 NW2-6b, 30/3/1918: uit "The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom", uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum (CD-rom).

Bron     : WOI Relict (1525): Betonconstructie Hemelrijkstraat 3 (Sint-Jan - WOI)
Auteurs :  Decoodt, Hannelore