Britse militaire post

Beschrijving

Vrijstaande, bovengrondse betonnen constructie gelegen langs de Wittenhuisstraat, op het erf van boerderij nummer 3, circa 500 meter ten noorden van het dorp van Voormezele, in landelijk gebied.

Het betreft een Britse militaire post, die deels vernield geraakt is.

Kenmerken

Bovengrondse betonnen constructie, grotendeels gegoten tegen golfplaten (met fijne, ondiepe golving). Het dak is half gebogen en vermoedelijk gegoten op golfplaten. Aan de westelijke zijde steekt een toegang met ervoor vermoedelijk een scherfmuur. De constructie is deels vernield.

• VAN DAMME P. 1995: Bunkers in de Ieperse frontstreek, anno 1995, Shrapnel (Western Front Association).

Bron: WOI Relict (1298): Britse betonconstructie Wittenhuisstraat 3 (Voormezele - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore