Duits-Britse bunker Coventry Farm

Locatiebeschrijving

Gelegen tegen en onder de hoevegebouwen van boerderij Melkerijstraat nummer 3, op circa 300 meter ten zuidoosten van Ruisseau Farm Cemetery, op circa 300 meter ten zuidwesten van de Steenbeek, op 120 meter ten noordwesten van de voormalige spoorweg Langemark-Boezinge en op circa 1 kilometer ten zuidwesten van Langemark. De omgeving is landelijk en vlak.

Historische Achtergrond

Duitse betonnen constructie die later, na de verovering tijdens de Derde Slag om Ieper, "gekeerd" werd onder meer door de toevoeging van een extra gedeelte.

Kenmerken

Duitse betonnen constructie waartegen aan de zuidkant een Britse gedeelte werd gebouwd. De Duitse militaire post heeft een deuropening naar het zuidwesten. Het beton is gegoten tegen een houten bekisting. De buitenmuren van het Brits gedeelte werden gegoten tegen golfplaten. Deze constructie bevat een schietopening naar het noordwesten.

• Britse militaire stafkaart "Bixschoote", 20SW4-7b, 6/3/1918, uit: "The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom", uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum (CD-rom).

Bron: WOI Relict (732): Duits-Britse bunker Coventry Farm (Langemark - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore