is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Geallieerde militaire post
Deze vaststelling is geldig sinds
is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bunker
Deze vaststelling was geldig van tot
Gelegen in een weide, op circa 280 meter ten westen van boerderij 's Heer Willems nummer 3, op circa 225 meter ten zuiden van de baan 's Heer Willems (baan Pervijze – Veurne), op circa 550 meter ten westen van de Oude A-Vaart en op circa 6500 kilometer ten oosten van Veurne, in de vallei van een beekje. De omgeving is nagenoeg vlak en landelijk. Op 70 meter meer noordwaarts staat een andere bunker.
Het gaat om een betonnen militaire post van geallieerde (vermoedelijk Belgische) makelij. Langs de Oude A-Vaart was de tweede verdedigingslinie ten westen van de IJzer opgetrokken. Vlakbij de constructie passeerde een smalspoorbaan. Op een Duitse stafkaart van oktober 1918 staat aangegeven dat er zich in (de omgeving van) de constructie een geschutstelling bevond.
Betonnen constructie met rechthoekig grondplan van grosso modo 430 op 500 centimeter. Het dak is lichtjes gebogen. De muren zijn opgetrokken uit langwerpige betonstenen ("nougats").
Bron: WOI Relict (1663): Betonconstructie 's Heer Willems (Veurne - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Uit een bijkomend plaatsbezoek op 31 augustus 2009 blijkt dat er boven de toegang een datum is aangebracht: 5-6-1918. Het plafond is versterkt met stalen profielen.