Duitse militaire post Petit Bois 2

Beschrijving

In het oostelijk deel van het bos Petit Bois liggen twee gelijkaardige betonnen constructies. Dit betreft de meest noordelijke constructie. Vlakbij deze constructie zijn nog restanten van een derde betonnen constructie te zien.

Historische achtergrond

Het bos Petit Bois wordt op Duitse militaire stafkaarten aangeduid als Mark Wald. De Duitse constructies lagen langs een stelling die behoorde tot de Duitse eerste linie van vóór de Mijnenslag van 7 juni 1917.

Kenmerken

Eén van twee gelijkaardige, bij elkaar gelegen, halfondergrondse betonnen constructies. Het vrij dikke gebogen dak is gegoten op gebogen golfplaten met fijne, diep uitgesneden golving, die in de constructie nog aanwezig lijkt te zijn. De rest van het beton is gegoten tegen een houten bekisting. In de meest noordelijke constructie zijn dikke wapeningsijzers zichtbaar. Toegang aan oostelijke zijde. In de meest noordelijke constructie is een kleine vensteropening naast de toegang zichtbaar.

• Captured German Trench and Operations Maps from the National Archives [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press], Duitse militaire kaart Stellungskarte N° X Wytschaetebogen, 1/20.000, 02.05.1917.

Bron: WOI Relict (2168): Duitse betonnen constructie Petit Bois (2) (Wijtschate – WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore