Ensemble van stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Ensemble van stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huizenblok

Beschrijving

Ensemble van vijf identieke onderkelderde enkelhuizen van elk drie traveeën en twee en een halve bouwlagen onder een doorlopend zadeldak, volgens archiefstukken van 1845. Bepleisterde lijstgevel waarvan de verhoogde begane grond met imitatiebanden afgelijnd wordt door een dunne puilijst en een cordon. Deuren en beluikte benedenvensters voorzien van diamantkopsluitsteen. Omlijste bovenvensters. Breed hoofdgestel met spiegels tussen de kleine vensters op de fries. Kroonlijst deels nog met klossen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1845//7655.

Nummer 12 kreeg een nieuw gevelparement.