Geallieerde militaire post Molenbos

Beschrijving

Gelegen aan de noordoostelijke rand van het Molenbos, nabij een beekje, in licht heuvelachtig gebied. De constructie ligt op circa 300 meter ten zuiden van het gehucht Verbrandenmolen, op circa 300 meter ten oosten van Woods Cemetery en op circa één kilometer ten noordoosten van het kanaal Ieper-Komen. De omgeving bestaat deels uit bos, deels uit weiland. Het Molenbos wordt beheerd door de Provincie West-Vlaanderen.

De constructie zou toegang verschaffen tot een ondergrondse tunnel. De constructie lag net ten zuidoosten van wat bekend stond als The Ravine. In de omgeving hadden de Britten onder meer loopgravenstelsels uitgebouwd.

Kenmerken

Halfondergrondse constructie van circa 250 op 300 centimeter, bestaande uit diverse materialen, waaronder beton en rode bakstenen tegeltjes.

• The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum], Zillebeke, 28NW4 & NE3, 5a, 1/4/1917.
  • Mondelinge informatie verstrekt door domeinbeheerder Paul Wittevronghel (2004).

Bron: WOI Relict (1098): Constructie Molenbos (Zillebeke - WOI)