• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Oorspronkelijk een breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen, afgedekt met een zadeldak (Vlaamse pannen), een zijtrapgevel links (nummer 20) en rechts deels zijtrapgevel en aandak (nummer 18) gedeeltelijk behouden, waarschijnlijk daterend uit de 17de eeuw. Oorspronkelijk een verankerde bakstenen lijstgevel, heden opgesplitst in twee enkelhuizen van drie traveeën.

Nummer 18 circa eerste-tweede kwart 20ste eeuw aangepast tot een geschilderde gevel in art-decostijl. Bovenvensters gescheiden door vlakke pilasters die aanzetten halverwege de benedenverdieping en eindigen op vlakke omlijste vierkante consoles. Rechthoekige muuropeningen waarvan bovendorpel versierd is met reliëfband met typische bloemmotieven onder een rechte druiplijst met vlakke sluitsteen. Golvende fries onder de aflijnende kroonlijst.

Nummer 20. Verankerde lijstgevel met vernieuwd en geschilderd bakstenen gevelparement. Vlak omlijste rechthoekige muuropeningen.