Geallieerde militaire post

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Betonnen constructie

Locatiebeschrijving

Het huis van de hoeve Groenestraat nummer 9 is gedeeltelijk gebouwd op een betonnen constructie. Eén van de bakstenen bijgebouwen van de hoeve stamt mogelijks ook uit de Eerste Wereldoorlog. De hoeve ligt ten westen van Pypegale, op circa 3700 meter ten zuiden van Reninge, in een landelijke en licht glooiende omgeving.

Historische Achtergrond

De boerderij was net achter de 2de linie gelegen.

Kenmerken

Huis gebouwd op betonnen constructie, waarvan aan de voorgevel van het huis een klein deeltje van de buitenmuur te zien is. De bovenste rand van het zichtbare gedeelte van de betonnen muur is afgeschuind.

• Duitse militaire kaart: "Stellungskarte Diksmuide Süd", 1/20.000, 11/9/1917, uit: The Naval & Military Press in association with The National Archives: "Captured German Trench and Operations Maps from the National Archives" (cd-rom).

Bron: WOI Relict (696): Betonnen constructie Groenestraat 9 (Reninge - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore