Duitse militaire post

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse bunker (2)

Beschrijving

Rondom de hoeve Bornstraat nummer 7, nabij het gehucht Wallemolen, op circa twee kilometer ten westen van Passendale liggen twee betonnen constructies verscholen: de ene constructie is ingebouwd in een hedendaagse varkensstal. De andere constructie ligt achter het woonhuis en is volledig overwoekerd door klimop. De omgeving bestaat uit heuvelachtig landbouwgebied.

Nabij de Wallemolen kwamen de Duitse stellingen Flandern I en Flandern II samen.

Het betreft een langgerekte, grote, betonnen militaire post, nu volledig overgroeid met klimop. Volgens de bewoners bezit deze Duitse betonnen constructie een vrij ingewikkelde structuur, met meerdere kamers, hoeken en kanten. De functie is onbekend.

• Captured German Trench and Operations Maps from the National Archives [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press], Stellungskarte Ieperen, 1/20.000, 28/09/1917.

Bron: WOI Relict (564): Duitse betonconstructie (2) Bornstraat 9 (Passendale - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore