Ondergrondse betonnen militaire post

Beschrijving

Ondergrondse betonnen constructie in kelder Dikkebusseweg nummer 179 (ten tijde van de inventarisatie bakkerij), iets ten westen van het kruispunt met de Capucienenstraat, op circa 1500 meter ten zuidwesten van de Grote Markt van Ieper. Omgeving is vlak en bebouwd.

Het betreft een rechthoekige betonnen constructie die nu de kelder van een woonhuis vormt. Het plafond werd verstevigd met stalen balken. In de zuidoostkant steekt een rechthoekige nis. De muren zijn nu witgekalkt. Vermoedelijk werd deze kelder tijdens de oorlog gebruikt als schuilplaats of commandopost.

Bron: WOI Relict (1543): Ondergrondse betonconstructie Dikkebusseweg (Ieper - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele