Duitse commandopost

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Duitse commandopost

Beschrijving

Bovengrondse betonnen constructie gelegen ten noordwesten van boerderij Tynecotstraat nummer 37, op circa 200 meter ten noordwesten van Tyne Cot Cemetery (waar ook verschillende bunkers overgebleven zijn), op circa 2300 meter ten zuidwesten van Passendale. Gelegen tegen de heuvelflank van de zogenaamde Passendaalse heuvelkam.

Volgens de eigenaar fungeerde de constructie als Duitse commandopost. De boerderij staat op Britse stafkaarten aangeduid met Hamburg Farm, en maakte deel uit van de Duitse stelling Flandern I Stellung die hier tegen de zomer van 1917 uitgebouwd was.

Volgens de eigenaar is de constructie circa 7 op 5 meter groot, bestaande uit één ruimte, met één deur- en raamopening.

• The Imperial War Museum Trench Map Archive on CD-rom [CD-rom uitgegeven door The Naval & Military Press in association with the Imperial War Museum], Zonnebeke, 28NE1, 7a, 8/9/1917.

Bron: WOI Relict (565): Duitse commandopost Tynecotstraat 37 (Passendale - WOI)
Auteurs: Decoodt, Hannelore