Watou Churchyard

Gemeente Poperinge

Typologiemilitaire ereperken
DateringWO I
Tags Eerste Wereldoorlog

Locatiebeschrijving

De Britse graven liggen verspreid over het kerkhof, ten noorden van de kerk. Ten zuiden van de kerk zijn er Heldenhuldezerken te vinden. Op de markt staat het lokale standbeeld voor de oorlogsdoden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Historische Achtergrond

Het kerkhof van Watou werd enkele keren gebruikt voor begravingen tussen april 1915 en april 1918. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Watou en omstreken, inbegrepen de Franse zijde, een "rustsector" ver achter het front gelegen, met legerkampen, en met tijdelijke barakken voor Belgische vluchtelingen. Er was soms een moeilijke verstandhouding tussen de Britse militairen en de Belgische bevolking.

Kenmerken

Verspreid over het kerkhof, in 3 perken, liggen 12 geïdentificeerde doden begraven, waarvan 1 uit Canada en 11 uit het Verenigd Koninkrijk.

• Bezoekersinformatie Commonwealth War Graves Commission (nieuwe en oude registers).
  • CHIELENS P., "De POP.Route. Fietsen achter het front", Poperinge, IPS, s.d.