Burgerhuis gedateerd 1914

Beschrijving

Enkelhuis met drie bouwlagen onder zadeldak, op medaillons onder het hoofdgestel gedateerd "Anno 1914". Voorgevelparement van baksteen en Franse steen, op de begane grond verrijkt met gesculpteerde bladranken tussen en boven de deur- en vensteropeningen. Aflijnende gebogen puilijst en verticaal gemarkeerde bovenverdieping begrensd door kolossale pilasters met vermelde medaillons in lauwerkransen. Gebogen centrale erker en bekronend rechthoekig venster tussen voluten. Hoofdgestel met gesculpteerd vrouwenhoofdje in bladranken onder de overkragende kroonlijst op klossen.