Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen in 1899 door architect François Janssens voor weduwe Peuss. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Lijstgevel met verzorgde, maar standaard neoclassicistische afwerking: hardstenen plint, houten kroonlijst, gepleisterd en beschilderd parement met kordonlijsten, rechthoekige muuropeningen in omlijsting met sluitsteen, imitatievoegen op gelijkvloerse verdieping, fraaie houten erker bekroond met ijzeren balkon. Houtwerk grotendeels bewaard.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1899 # 545.

Auteurs :  Hooft, Elise