Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen door F. Verbraeken

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis met verzorgde geveldecoratie, ontworpen in 1896 door de architect Florent Verbraeken voor rekening van George Grimsey (°Harwich, 1860). Deze Brit, in 1884 te Antwerpen gehuwd met Thérèse Van Heurck (°Antwerpen, 1864), was 'maître d'hôtel' aan boord van 'steamers' van de Great Eastern Railway, die ferrylijnen uitbaatte tussen Harwich, Rotterdam en Antwerpen.

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met hardstenen plint, hardstenen kordons en houten kroonlijst op klossen. Verzorgde gevelafwerking, waarbij de bredere venstertravee risaliterend is uitgewerkt door aflijnende pilasters op de verdiepingen. Imitatievoegen op gelijkvloerse verdieping, balkon boven deuropening, ornamentiek als noppenfries, plantenslingers, diamantkoppen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers 1897#163; Vreemdelingendossiers 481#64454.