Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen door F. Verbraeken

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis met verzorgde geveldecoratie, ontworpen in 1896 door F. Verbraeken voor rekening van G. Grimsey. Enkelhuis van twee travee├źn en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met hardstenen plint, hardstenen kordons en houten kroonlijst op klossen. Verzorgde gevelafwerking, waarbij de bredere venstertravee risaliterend is uitgewerkt door aflijnende pilasters op de verdiepingen. Imitatievoegen op gelijkvloerse verdieping, balkon boven deuropening, ornamentiek als noppenfries, plantenslingers, diamantkoppen.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1897 # 163.

Auteurs :  Hooft, Elise