Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis in eclectische stijl me uitzicht uit het vierde kwart van de 19de eeuw doch oudere kern (zie kadaster). Dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen op verhoogde begane grond, onder zadeldak met dakkapellen (mechanische pannen).

Verankerde, rood geschilderde, bakstenen lijstgevel met contrasterende witgeschilderde muurbanden, boogstenen en paneeltjes. Getoogde vensters; rechthoekige deur met bovenlicht en kroonlijst in geprofileerde omlijsting van arduin. Omringende tuin met gietijzeren hek tussen bakstenen pijlers met bolornament.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle, Plomteux, Greet