Pijlerkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pijlerkapel

Beschrijving

Witte pijlerkapel gelegen op de Bosstraat, vlak bij de Hangeikweg. De kapel is met een aantal treden tussen het struikgewas in de holle weg ingewerkt. Over de historiek is niets gekend. Wellicht maakte de kapel deel uit van een eerdere processieweg, die in plaats van langs de Lindestraat door de Bosstraat liep. Op de topografische kaart van het Dépôt de la Guerre (circa 1865) wordt op deze plek al een kapel aangegeven.

Eenvoudige kapel opgetrokken uit plaatselijke baksteen en witgeschilderd. Lichtblauw geschilderde en betraliede rondboognis. Overgroeid dak uit imitatierots

Auteurs: Van Herck, Karina