Woning Farr

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Farr

Beschrijving

Vrijstaande eengezinswoning gebouwd in 1985-1986, volledig in houtskelet opgetrokken op een achterliggend perceel. Architect Philippe Samyn inspireerde zich voor het ontwerp naar eigen zeggen op de rurale architectuur van traditionele schuren.

De woning Farr telt twee bouwlagen onder een eenvoudig zadeldak, bedekt met leien. Ze werd volledig in de lengte ontworpen met aan elkaar geschakelde kamers, op beide verdiepingen ontsloten door een lange gang. De gesloten voorgevel is opgebouwd uit witgeschilderde baksteen, met doorlopende horizontale vensters tussen de wand en het zadeldak. Aan de achterzijde opent de woning zich met vensters van vloer tot plafond op de tuin. Op de eerste verdieping een lang terras en visuele uitdrukking van het houtskelet naar buiten toe. Aan beide uiteinden van het gebouw schoring van het skelet. De woning werd gedeeltelijk door de bouwheer zelf gebouwd.

• PUTTEMANS P. & SPEHL P. 2008: Philippe Samyn. Architect en ingenieur. Constructies, Brussel, 113-115.

Auteurs: Van Herck, Karina