Woning naar ontwerp van T. Hoet en F. Segers

Beschrijving

Eenvoudige modernistische villa begin jaren 1960 ontworpen en gebouwd door T. en F. Hoet-Segers, R. Moens de Hase en G. Minne. De vrijstaande eengezinswoning werd in 1963 gepubliceerd in het tijdschrift Architecture.

De woning is opgebouwd uit twee loodrecht op elkaar staande balkvormige volumes in witgeschilderde baksteen. Het hoofdvolume parallel aan de Reebokkendreef bestaat uit twee bouwlagen overdekt met een zadeldak met grijze leien. Ter hoogte van de inkom wijkt de gelijkvloerse bouwlaag terug zodat een overdekt hoekportaal ontstaat met vrijstaande kolommen. Haaks op de straat is een balkvormig volume van één bouwlaag ingeplant, dat het hoofdvolume als het ware doorboort. Toegang tot de woning via een voetgangerspad met witte betondallen. Plint en ingegraven kelderverdieping met garage (met hellingsbaan) in zwarte gevelsteen.

Volgens de plannen gepubliceerd in Architecture is de woning opgebouwd rond een centrale zone met inkom en verticale circulatie (volledig beglaasd), met links ervan een zone voor de kinderen, rechts ervan een zone voor de ouders. Gelijkvloers bevindt zich het daggedeelte met een woonkamer die zich uitstrekt tot in de tuin. Deze geeft met schuiframen van vloer tot plafond uit op een terras waardoor deze zich als het ware verlengt tot in de buitenruimte. De overige gevels zijn uitgewerkt met bandramen met schrijnwerk in witgeschilderd hout. De huidige interne indeling van de woning is niet gekend.

• S.N. 1963: Villa à Rhode-Saint-Genèse, architectes: T. et F. Hoet-Segers, R. Moens de Hase et G. Minne, Architecture 54, 279.

Auteurs: Van Herck, Karina