Villa St. Hubert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa St. Hubert

Beschrijving

Vrijstaande modernistisch getinte villa, met gevelopschrift 'St. Hubert, 1935', gebouwd in opdracht van de heer en mevrouw Van Tieghem, naar plannen van architect M. Van Reck, eveneens gedateerd 1935. Omhaagde voortuin met markante, kubistisch uitgewerkte hekpijlers.

Wit beraapt, strak vormgegeven volume van twee bouwlagen onder plat dak, met verhoogde begane grond en garage in het souterrain. Kenmerkende verspringende volumes met afgeronde hoektravee links en sobere, rechthoekige erker, waarboven balkon met buisleuningen, boven de garage rechts. Overluifelde ingang aan de linker zijgevel met trap met buisleuningen. Venster en voordeur voorzien van tralies met geometrische motieven ontleend aan de art deco.

Eenvoudige rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk, op de bovenverdieping in een doorlopend, verdiept gevelvlak gelegen. Mogelijk bewaarde garagepoort. Smalle, zwarte aflijnende daklijst. Donkerbruin beraapte, hoge plint.

• Gemeentearchief Sint-Genesius-Rode, Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, bouwaanvraag 12.11.1935.

Auteurs: De Houwer, Veerle