• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaande dorpswoning op hoekperceel, daterend van circa 1907. Mogelijk oorspronkelijk twee enkelhuizen, de ordonnantie werd meer dan waarschijnlijk aangepast.

Gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (links afgewolfd, mechanische pannen), rechts éénlaagse aanbouw onder zadeldak (mechanische pannen). Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel op imitatie breukstenen plint. Geprofileerde kordonlijst op de bovenverdieping, op de borstwering beraapte rondbogenfries. Rechthoekige vensters met gecementeerde geriemde omlijstingen, nieuw schrijnwerk. Gevel bekroond door een beraapte fries.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Wezembeek-Oppem, Afdeling 1, Sectie A, 1907/1.

Auteurs :  Thomas, Hans