Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Bakstenen kapel gelegen in de tuin van het gesloopte laat 19de-eeuwse klooster van de Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën. Bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder kunstleien zadeldak, aan de voorzijde afgewolfd. Naar voren overluifelend dak rustend op een houten boog en twee houten zuiltjes, gedecoreerd met kruisnimbussen. Op het dak een ijzeren topkruis.

Rechthoekige venstertjes met blauwe hardstenen latei en lekdrempel, erboven blinde verdiepte boogtrommel. Bewaard houten schrijnwerk met glas in lood. Korfboogvormige toegang afgesloten met houten rolluik. Vloertje van cementtegels.

Auteurs: Thomas, Hans