Bestrating met betontegels

Beschrijving

Licht bolle bestrating met betonstraatstenen, aangelegd door werklozen kort na de Tweede Wereldoorlog. Lopend van nummer 52 tot aan de Ommegangstraat.

Dergelijke betonstraatstenen werden handmatig vervaardigd met een vormraam. Door de convexe en concave zijden van de stenen krijgt de bestrating een typerend golvend voegenspel.

Auteurs: Debonne, Vincent

Aanvullende informatie

Bij een terreinbezoek op 16/03/2022 bleek dat de weg werd voorzien van nieuwe riolering en betongoten. Het wegdek is circa vijf meter breed en vlak aangelegd met rijen van telkens een 13-tal tegels die afwisselend in de lengte en breedte werden geplaatst. De voegen zijn grotendeels open maar er zijn nog duidelijke sporen van betonvoegsel. Het wegtracé is lijnrecht en geeft uit op de Catharinakapel