Bestrating met betontegels

Beschrijving

Licht bolle bestrating met betonstraatstenen, aangelegd door werklozen kort na de Tweede Wereldoorlog. Lopend van nummer 1 tot aan de kruising met de Kluizebosstraat. Daarnaast nog een strook nabij de Vennestraat.

Dergelijke betonstraatstenen werden handmatig vervaardigd met een vormraam. Door de convexe en concave zijden van de stenen krijgt de bestrating een typerend golvend voegenspel.

Auteurs: Debonne, Vincent

Aanvullende informatie

Bij een terreinbezoek op 16/03/2022 bleek dat de weg werd heraangelegd en de tegelbestrating vervangen door asfalt.