Neoclassicistische meergezinswoning

Beschrijving

Neoclassicistische meergezinswoning die samen met de naastgelegen, sterk verbouwde nummers 32 en 34 in 1904 als ensemble werd ontworpen door Florent Verbraeken in opdracht van Frans Herbosch.

Het is een enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak, met kenmerken die aansluiten bij de standaard bebouwing van het Zuid. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met de standaard indeling en afwerking, die hier echter op een verzorgde manier en in zeer gaaf bewaarde toestand aanwezig zijn. Houten kroonlijst op klossen, hardstenen plint, kordons en doorlopende onderdorpels, regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen in fraaie omlijstingen en met ijzeren borstweringen, gelijkvloerse verdieping met imitatievoegen, centrale travee geaccentueerd door balkon met fraaie ijzeren leuning en door sluitstenen in de omlijstingen. Gaaf bewaard houten schrijnwerk.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1904 # 241.