Teksten van Villa in cottagestijl

Villa (WVL50) ()

Cottage uit de jaren 1920-1930, afgescheiden van de weg door breuksteenmuurtje tussen pijlers. Baksteenbouw van twee bouwlagen met in- en uitspringende volumes onder gevarieerd dakenspel gekenmerkt door wolfseinden (mechanische pannen). Nieuwe gootlijst. Naakte baksteen afgewisseld met witgeschilderde cementering. Centrale rechte erker met breuksteenplint onder balkon afgesloten door buisleuning tussen pijlers. Portiek rechts in de gevel. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk naar oud model.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien

Villa (WVL8) ()

Anglo-Normandisch getinte villa midden grastuintje met bakstenen hekpijlers aan straatzijde, uit jaren 1930. Huis met rechthoekige erker. Muuropeningen zowel rechthoekig als rondbogig, onder meer overhoeks geplaatst venstertje. Lage aanbouw tegen de achtergevel. In de tuin, latere garages.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie