Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Gaaf bewaarde, langgestrekte hoeve. Ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis in een eveneens gaaf bewaarde omgeving met oude boomgaard achter de hoeve en eiken aan de straatzijde. Verankerd bakstenen gebouw van zeven traveeƫn onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen). Gecementeerde plint. Jaartal 1916 in gevelsteen in de linkse zijgevel met vlechtingen, top- en schouderstukken. Steekboogvormige vensters en deur, rechthoekige schuurpoort en stalpoort onder gebogen houten latei. Minder belangrijke dienstgebouwen tegen de achtergevel, links van het woonhuis en ertegenover.

Auteurs :  Schlusmans, Frieda